Témpores de tardor
Un període idoni per la depuració.
En aquest moment de transició, entre una estació i una altra, ens costa força tornar a agafar el ritme i rendir-nos al vaivé del quotidià. Hi ha una certa tendència a fixar-nos objectius, propòsits, i caiem en l’error de no buidar la motxilla prèviament, o si més no, reflexionar, que portem dins i potser acumulem de manera innecessària.
El cos és un indicador fiable d’aquesta acumulació, després d’haver passat l’estiu amb els hàbits alimentaris regirats i, molts cops, fregant el que no és gens saludable.
Per això, assumir el repte de fer una depuració o semi-depuració els propers dies 18, 20 i 21 de setembre, que coincideixen amb “les témpores de tardor”, pot ser de gran ajut per fer un “reset de l’organisme”. Les témpores són quatre temps de l’any, que enguany trobem als mesos de març, juny, setembre i desembre, sempre corresponen a un dimecres, un divendres i un dissabte. Aquests dies els pagesos observaven atentament els fenòmens meteorològics, ja que els permetia predir la tendència del temps dels tres mesos següents. En aquests períodes s’aconsellava dejunar, fer penitència i ofrenes. Per tant, aquests dies són especialment indicats per netejar el cos dels excessos i dels tòxics acumulats, a la vegada que reduir la ingesta d’aliments sòlids -depuració complerta- o optar per aliments nets -semi-depuració-, segons convingui a cadascú, donaran uns dies de descans al nostre cos, imbuït constantment en les tasques estressants i demandants del complex procés digestiu.
Decidir si fer una depuració o una semi-depuració dependrà de les circumstàncies personals (dedicació professional, edat, estat de salut, nivell energètic, etc.) i sempre convé fer-ho progressivament, de tal manera que hi ha una fase d’entrada i una de sortida en les que es van reduint, de mica a mica, els aliments de difícil digestió (p.ex. Proteïna animal) i una fase central en la que es segueix la depuració pròpiament dita, a base de fruita, sucs o caldos, o la semi-depuració, amb arròs i verdures. Davant del dubte convé un assessorament i acompanyament professional adient per fer un seguiment acurat, per tal que sigui beneficiós per l’organisme.
Ara bé, cuidar el cos no és una qüestió mecànica, en el ben entès que l’actitud, el “com ho fem” és la clau indiscutible. El que resulta transformador és acompanyar el procés depuratiu amb una actitud oberta, reduir considerablement l’activitat, fer valer la curiositat per endinsar-nos en l’observació d’allò que volem depurar en la nostra vida. Quines actituds, creences, comportaments, objectes, persones, cal deixar anar.
Només obrint espais arribarà allò que just necessitem en aquest moment.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!