Rituals

En unes dates en que estem paint les festes de Nadal i afloren per tot arreu excés de celebracions, àpats, regals, anuncis publicitaris amb imatges glamouroses que conviden a consumir productes i a imaginar la vida plena d’artificis, és interessant, aturar-se, re situar-se, inspirar per connectar amb l’alè de vida, preguntar-se, a veure… qui soc, cap a on vull anar, què és per a mi important, què em fa vibrar, amb què m’apassiono?

I des d’aquest espai de silenci sorgeix per a mi una paraula amb suficient entitat: Rituals.

Si atenem a la seva etimologia el ritual fa referència al ritu, entès com a pràctica establerta de caràcter sagrat o simbòlic. Si em deixo sentir que m’evoca, m’apareix un seguit d’accions i de gests, fets amb consciència, amb intenció, amb propòsit, que sorgeixen del cor, amb la voluntat de manifestar-se des de l’agraïment.

Com diu el poeta Jesús Aguado, en una entrevista concedida a “La Vanguardia” el passat 25 de desembre “avui la nostra vida és molt complexa, ens desborda, i per no perdre’ns en els laberints del món contemporani cal deixar-se guiar per la senzillesa i per l’experiència directa del quotidià”.

Per a mi és on cobra sentit el poder del ritual. En viure amb consciència el dia a dia, en agrair des d’un gest simbòlic tot allò que suposa benestar, salut, bellesa natural, gaudi.

Per aquest nou any desitjo desprendre’m d’automatismes, que en el meu dia a dia estiguin presents molts petits rituals diaris per agrair l’oportunitat d’encetar un dia nou; de cuidar el meu cos amb estiraments, exercicis energètics, massatges, meditacions; de reconfortar-me amb passejades a la natura; de nodrir-me amb aire pur i plats cuinats amb dedicació i amor, a base de productes i aliments ecològics; de compartir amb aquells que estimo il·lusions, alegries i tot allò que la vida, amb la seva bondat i abundància ens ofereix.

Benvingut Any Nou!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *