Pintura de Tanya Torres

Menopausa

EL VIATGE DE LA MENOPAUSA: De crisàlide a papallona, el camí de la transformació.

La menopausa és una etapa natural en la vida de la dona i, com a tal, convida a ser viscuda d’una manera natural i saludable.

Amb la intenció i el propòsit de celebrar aquest període de grans canvis us proposo un seguit de tallers per transitar-la, pas a pas, amb una actitud positiva i conscient que ens revelarà el gran poder que ens ofereix, el de convertir-nos en dones sàvies.

Propòsits dels tallers:

 • Ajudar a prendre consciència dels canvis físics i emocionals que es produeixen al llarg d’aquesta etapa, des de que apareixen els primers símptomes –perimenopausa– fins que ha transcorregut un any des de la darrera menstruació –menopausa-.
 • Facilitar eines i recursos per entrar en aquest període de canvi de manera progressiva, fàcil, còmoda, harmònica amb el ritme natural.
 • Donar a conèixer com tractar els símptomes i molèsties de la menopausa d’una manera natural i saludable.
 • Comprendre el ventall de noves oportunitats que ofereix la menopausa.

A qui van adreçats els tallers:

 • Dones que volen preparar-se per viure aquesta nova etapa amb harmonia.
 • Dones que ja tenen indicis i símptomes d’haver entrat en la perimenopausa.
 • Dones que ja es troben de ple en la menopausa i volen comprendre i posar consciència en els canvis que experimenten.
 • Dones que volen compartir les seves experiències sobre com han viscut la menopausa i/o volen revisar aspectes relacionats amb les emocions, aprofundir cap a on orientar la seva vida a partir d’ara o com cuidar-se d’una manera respectuosa, conscient i saludable.

Com abordar la menopausa de manera natural:

 • Donar expressió a les emocions, a partir de sentir-les en el cos.
 • Aprendre a dur una alimentació sana i uns hàbits de vida saludables per afavorir un equilibri hormonal.
 • Descobrir com millorar la relació amb una mateixa i amb els altres, a través de l’escolta empàtica i la comunicació assertiva.
 • Conèixer com alleugerir els símptomes de la menopausa i com assentar les bases per cuidar-se a partir de remeis amb plantes aromàtiques i medicinals, aromateràpia i d’altres tractaments naturals.
 • Cuidar el rostre, la pell del cos i el cabell amb productes de cosmètica natural vegetal bio per mantenir-se saludable i radiant.
 • Connectar amb la intimitat per conèixer millor el cos i poder accedir més fàcilment al desig i al plaer.
 • Recuperar la brúixola interior per descobrir la “dona medicina” que cadascuna porta dins.

Tallers

Emocions a flor de pell

En el període ampli que pot durar la menopausa (entre 2 i 8 anys des dels primers símptomes fins a la retirada definitiva de la menstruació), les emocions es manifesten de manera sobtada, fins i tot amb certa virulència, el que de vegades produeix la sensació que estan fora de control, que actuen en un patró totalment desconegut.

L’expressió d’algunes emocions -la ràbia, la por, la vergonya, la culpa…-ens resulta incòmoda, difícil de gestionar.

En aquest taller destaparem aquestes emocions incòmodes per conèixer-les i comprendre-les i així facilitar que s’expressin de forma natural i saludable. Dedicarem una especial atenció a la ràbia, la irritabilitat i l’enuig que acostuma a manifestar-se en aquest període.

Data: Dissabte 7 d’octubre de 2017, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). 

Cost: 80.’€ (Descompte: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 28 de setembre).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

Alimentació per a la menopausa

Una alimentació sana, energètica, ecològica, amb un protagonisme important de fitoestrògens redueix considerablement els símptomes de la menopausa.

En aquest taller aprendrem quins aliments afavoreixen l’equilibri hormonal de l’organisme femení i quins tipus de coccions són les més adients per contrarestar les molèsties d’aquesta etapa.

Data: Dissabte 21 d’octubre de 2017, de 10.30 a 15.30 hores.  Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). 

Cost: 55.’€ (Inclou els apunts i el tastet dels plats elaborats)

Escolta empàtica

Aprendre a escoltar el cos ajuda a detectar quines necessitats té, pas previ per saber com satisfer-les. L’escolta amb una mateixa també facilita aprendre a estar present davant de l’altre, escoltar-lo amb el cor, respectar-lo, sense l’impuls de canviar-lo o criticar-lo, senzillament estar i acompanyar-lo.

Aquest canvi d’actitud interna produeix una modificació substancial en la manera que tenim de relacionar-nos amb nosaltres mateixes i amb els altres, més autèntica, desproveïda d’artificis i condicionaments. Una manera d’estar que ens aporta un estat de benestar i ens aboca a una vida més harmoniosa.

Data: Dissabte 11 de novembre de 2017, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 3 de novembre).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

Farmaciola natural per a la menopausa

En l’ampli període de la menopausa es donen canvis fisiològics que van des de canvis hormonals fins a una reorganització del cervell. Aquestes modificacions es tradueixen en una sèrie de símptomes, entre ells, menstruacions irregulars, fogots i suors nocturns, insomni, sequedat a la pell o vaginal, disminució de la libido, fluctuacions de l’estat d’ànim, manca de concentració i afectació a la memòria…

En aquest taller tractarem com pots abordar aquests malestars de manera natural, a base de preparats amb plantes aromàtiques i medicinals -fitoteràpia- i amb olis essencials -aromateràpia-.

Data: Dissabte 18 de novembre de 2017, de 10.30 a 14.30 hores.  Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 40.’€ (Inclou els apunts i el material dels preparats que s’elaboraran)

Comunicació conscient

Saber expressar el que necessitem amb claredat, sense càrregues emocionals innecessàries, aprendre a posar-hi nom als nostres sentiments i emocions, poder posar els límits i, a la vegada, atendre a les necessitats de l’altre, forma part de l’art de comunicar-se de manera assertiva.

Ser acurada amb el llenguatge, no fer suposicions que molt probablement no seran gaire encertades, deixar de prendre’s les coses personalment, donar el millor d’una mateixa… són algunes de les eines que aprendrem en aquest taller i, que ben segur, milloraran substancialment les nostres relacions afectives.

Data: Dissabte 2 de desembre de 2017, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 22 de novembre).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

Salut òssia

Durant la menopausa els ovaris produeixen menys estrogens, sense aquestes hormones els ossos es tornen fràgils i resulta més fàcil que es trenquin.

Incorporar hàbits saludables i una alimentació remineralitzant són de gran ajut per tenir una bona salut òssia. La manera que la dona es cuida durant la menopausa condicionarà el seu estat i la seva salut a la vellesa, posar-hi consciència i cuidar-se és la millor inversió!

Data: Dissabte 16 de desembre de 2017, de 10.30 a 14.30 hores.  Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 40.’€ (Inclou els apunts i el material dels preparats que s’elaboraran)

A cor obert, el món de les relacions

Per ser fidel a una mateixa i poder gaudir de salut emocional i física, la menopausa empeny a revisar tots els aspectes de la relació de parella i d’aquelles relacions íntimes que fins ara han estat importants.

És un bon moment posar en el punt de mira els patrons amb els que s’ha funcionat fins ara alhora d’establir relacions íntimes i de parella, reflexionar si encara serveixen o si convé introduir canvis en la manera de funcionar per poder atendre les pròpies necessitats i els desitjos profunds.

Data: Dissabte 17 de març de 2018, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). 

Dissabte 5 de maig de 2018, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). Nova data!

Cost: 80.’€ (Descompte: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 26 d’abril).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

Eternament, Afrodita

Els canvis hormonals que es donen durant la menopausa es reflecteixen en la pell, bé sigui a través de la pèrdua d’elasticitat, un increment de la sequetat, l’aparició d’acne o rosàcea, caiguda del cabell, fragilitat capil·lar o flaccidesa corporal, entre d’altres alteracions.

Aprendre com cuidar-se a base de preparats de cosmètica natural vegetal que tu mateixa pots elaborar amb les teves mans, t’obre la possibilitat d’endinsar-te en el fascinant món dels aromes, potencia la teva creativitat i contribueix a sentir-te rejovenida per dins i radiant per fora.

Data: Dissabte 7 d’abril de 2018, de 10.30 a 14.30 hores.  Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 40.’€ (Inclou els apunts i el material dels preparats que s’elaboraran)

La joia del meu desig

Els canvis hormonals que acompanyen a la menopausa condueixen en ocasions a una disminució del desig, junt amb d’altres malestars com l’inflor i dolor de mames, sequedat o infeccions vaginals.

Enfortir el sol pelvià mitjançant la pressa de consciència d’aquesta zona del cos i la realització d’exercicis específics, així com connectar amb els pits a través d’aprendre a fer automassatge i d’altres exercicis adients per equilibrar el sistema hormonal femení, seran de gran ajut per tractar les molèsties que apareixen en aquesta etapa de la vida de la dona.

Cuidar aquests aspectes de la intimitat femenina dóna accés a viure més fàcilment el desig sexual i el plaer.

Data: Dissabte 21 d’abril de 2018, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). 

Cost: 80.’€ (Descompte: 72.’€ si el pagament es realitza abans de l’11 d’abril).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

La brúixola interior

La dona en la menopaus es converteix en la protagonista plena de la seva vida, molts cops es troba enmig de la cruïlla, indecisa, entre el camí vell conegut i un camí nou amb el que començar a somiar.

En aquest taller desvetllarem com veure amb claredat allò que es necessita per viure amb sinceritat, amb plenitud, amb alegria i amb salut la pròpia vida. Només cal seguir els dictats del cor…i escoltar, amb atenció, el seu llenguatge.

Data: Dissabte 2 de juny de 2018, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). Canvi de data!

Cost: 80.’€ (Descompte: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 23 de maig).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

Plantes aromàtiques i medicinals per a la dona

Per recuperar la salut tradicionalment s’ha fet ús de les plantes aromàtiques i medicinals per alleugerir el dolor i retornar l’equilibri a l’organisme. La dona ha tingut un protagonisme remarcat com a recol·lectora i alquimista.

En aquest taller honrarem aquesta saviesa ancestral, a partir de la identificació d’aquelles plantes aromàtiques i medicinals específiques per a la salut de la dona i elaborarem preparats que es retornin el benestar i l’harmonia al cos, a les emocions i a l’esperit.

Data: Dissabte 9 de juny de 2018, de 10.30 a 14.30 hores.  Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 40.’€ (Inclou els apunts i el material dels preparats que s’elaboraran)

La dona medicina

La menopausa ens aboca a un camí de transformació, molts cops demana renegociar pautes en les relacions habituals, revisar els rols familiars, sanar assumptes inconclusos del passat, replantejar la dedicació professional o, fins i tot, el lloc de residència, per reubicar-ho més a prop de la natura.

Aquest període acostuma a produir algun que d’altre trasbals, el que sorgeix del despertar a la saviesa intuïtiva, a la sanadora que cadascuna porta a dins. La gran saviesa de la vida arriba a la menopausa, descobreix-la!

Data: Dissabte 30 de juny, 10.30 a 20 hores i diumenge 1 de juliol de 2018, de 10 a 15 hores. Grup reduït -6 participants-. Taller residencial a Muntanyes de Prades (Tarragona). 

Cost: 175.’€ (Descompte: 160.’€ si el pagament es realitza abans del 20 de juny).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

Nota

Cal inscripció i pagament previ per reservar la plaça.
En cada taller està previst un descans per dinar.
Els horaris poden experimentar petites modificacions segons la dinàmica del grup i les condicions de l’entorn.