Pintura de Tanya Torres

Expressió femenina

L’expressió de la feminitat abraça diferents aspectes. El cos és el meravellós receptacle a través del qual sentin les emocions, acollim els sentiments, donem vida a altres éssers o a projectes creatius, posem en moviment els diferents arquetips o patrons que ens impulsen a manifestar-nos de manera molt diversa.

Donar espai a l’expressió és vital per saber-nos lliures, per sentir plenament la nostra feminitat.

Tallers

La saviesa de les emocions

Cada emoció ens transmet una informació, desxifrar el missatge que guarden ens fa dirigir la mirada vers un aspecte de la nostra vida que necessita atenció per ser revisat.

Explorar com es manifesten les emocions a nivell corporal, emocional i cognitiu ens condueix a descobrir la saviesa de les emocions. S’obre la porta de la consciència, ens allibera de quedar-nos atrapades i enredades en les emocions per passar a experimentar el benestar i una vida més harmònica i plena.

La por i el poder de sentir el dolor

La por és una sensació d’angoixa que es produeix davant una amenaça. La reacció davant d’aquesta emoció pot anar associada a d’altres emocions (ràbia, tristesa…) o a determinades actituds (fugida, atac, anestèsia, paràlisi, tremolor…). La vivència davant la por dependrà de quins recursos som conscients que disposem per a fer-hi front.

En aquest taller observarem la por des d’una altra perspectiva, descobrirem eines per escoltar-la i aprendrem com gestionar-la.

Data: Diumenge 19 de maig de 2019, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). Nova data!

Cost: 90.’€ (Descompte especial: 80.’€ si el pagament es realitza abans del 9 de maig).

La culpa i la legitimitat del codi intern.

Cadascú té un codi intern, a mode de conjunt de pautes que regeixen el seu funcionament. Quan el transgredim, s’activa una senyal, és el sentiment de culpa.

En aquest taller desxifrarem com funciona el mecanisme de la culpa, aprendrem a establir un espai de diàleg entre els diferents personatges interns implicats en la desqualificació i el castig que es manifesten quan s’expressa la culpa.

Data: Dissabte 10 de novembre de 2018, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 90.’€ (Descompte especial: 80.’€ si el pagament es realitza abans del 30 d’octubre).

La vergonya i la força de l’autoestima.

La vergonya es manifesta mostrant la pertorbació que experimentem quan realitzem alguna cosa que considerem incorrecta, comentem un error o som objecte de burla i desqualificació per algú del nostre entorn. La nostra conducta interfereix en el reconeixement i l’afecte que busquem en els altres i això ens causa dolor, retracció i ressentiment.

En aquest taller aprofundirem en l’efecte desorganitzador que produeix la vergonya i dirigirem la mirada amorosa i comprensiva a les oportunitats que aquesta emoció ens ofereix d’aprendre, amb sentit de l’humor.

Data: Dissabte 1 de desembre de 2018, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). Canvi de data!

Cost: 90.’€ (Descompte especial: 80.’€ si el pagament es realitza abans del 21 de novembre).

De l’enveja a l’admiració.

L’enveja és una reacció de dolor i enuig que intenta destruir el que l’altre té quan ens adonem que ha obtingut alguna cosa que nosaltres volíem i no hem aconseguit.

En aquest taller ens permetrem sentir quines necessitats i desitjos personals no estem assolint, el que fa que ens generi frustració, impotència, desencís al veure-ho realitzat en els altres. Reflexionarem com equilibrar la situació a partir de reconèixer l’èxit de l’altre per haver-ho aconseguit i sentir el dolor i la tristesa de la pròpia carència.

Data: Dissabte 9 de febrer de 2019, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 90.’€ (Descompte especial: 80.’€ si el pagament es realitza abans del 29 de gener).

De l’enuig al ressentiment.

L’enuig o enfadament és un romanent d’energia que està destinat a augmentar els nostres recursos per resoldre un problema. Si no aprenem a canalitzar-lo ens danya. Per això convé transformar-lo en acció, deixar anar la frustració i focalitzar l’atenció en auto afirmar-se i expressar amb claredat la pròpia necessitat o punt de vista.

En aquest taller explorarem com podem satisfer el desig o la necessitat amenaçada i també com acollir la resposta de l’altre a partir de l’escolta empàtica.

Data: Dissabte 9 de març de 2019, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 90.’€ (Descompte especial: 80.’€ si el pagament es realitza abans del 26 de febrer).

L’excel·lència: De l’exigència a l’amor.

L’exigència pot manifestar-se en les relacions amb els altres o en la relació amb un mateix. Sigui com sigui, establir el llistó ben alt, funcionar en base a objectius, èxits o resultats pot tenir un efecte devastador que condueix a la buidor, la frustració o el desencant, en el millor dels casos.

En aquest taller respectarem el ritme intern personal, escoltarem les necessitats més íntimes a atendre i de quina manera convé satisfer-les. Només des de l’amor, fent les coses el millor possible, amb gaudi i una actitud gentil, podem oferir la millor versió de nosaltres mateixes i accedir a la genuïna excel·lència.

Data: Dissabte 6 d’abril 2019, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 90.’€ (Descompte especial: 80’€ si el pagament es realitza abans del 26 de març).

Els arquetips femenins

La donzella, la mare, la xamana i l’anciana són els quatre arquetips femenins que explorarem en aquest taller. Saber com influeixen en la nostra manera d’actuar, de sentir, d’expressar-nos, de viure la sexualitat és d’ajut per comprendre’ns millor i poder fer servir les seves potencialitats i habilitats en el moment que necessitem. La seva manifestació no només es fa palesa durant el cicle menstrual, sinó també en les diferents etapes de la vida, en les diferents estacions i en les diferents fases de la lluna. Descobrir els arquetips femenins ens permet sintonitzar-nos amb el moviment cíclic de la vida i prendre consciència de la nostra naturalesa cíclica.

Data: Dissabte 24 de setembre de 2016, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte especial: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 14 de setembre).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

La donzella

L’arquetip de la donzella ens impulsa a descobrir l’energia de la iniciació, ens desperta la capacitat de començar coses noves, ens obre a la curiositat pròpia de la nena interior. Aquest arquetip també ens atorga el valor per fixar objectius i la perseverança per assolir-los.

Si sents que has perdut la frescor i l’espontaneïtat en el teu dia a dia, si et costa tirar endavant projectes perquè inicies moltes coses i no saps com continuar-les, si et resulta difícil planificar-te o trobar espais per a tu mateixa, aquest és el teu taller. Aprendràs com desfer-te de patrons i creences que et limiten i com focalitzar la teva energia, sense distreure’t.

Data: Dissabte 8 d’octubre de 2016, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte especial: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 29 de setembre).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

La mare

L’arquetip de la mare es manifesta a mode d’una energia creativa desbordant, sensual, ens permet gaudir amb tots els sentits, cuidar a l’altre i cuidar-nos, sentir la plenitud de la vida.

De vegades no resulta fàcil accedir a l’apertura del cor, al potencial de la nutrició, tenir confiança en la vida, sentir que ens sosté i que nosaltres ens podem sostenir malgrat les dificultats del dia a dia. Si vols incorporar més harmonia en els teus espais, en les teves relacions i trobar la màgia en el quotidià i un equilibri en el donar i rebre, ho explorarem juntes en aquest taller.

Data: Dissabte 12 de novembre de 2016, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte especial: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 3 de novembre).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

La xamana

L’arquetip de la xamana ens permet descobrir la dona conscient que hi ha dins nostre. La que abraça l’ombra, la que dóna espai a la vulnerabilitat, la que deixa que les emocions, siguin quines siguin, es manifestin, la que escolta la intuïció, la que honra la saviesa interior, la que té el coratge d’assumir el seu poder personal.

Si et sents perduda, confosa i no saps cap a on tirar; si vius a mig gas o amb poca energia, si res et motiva i no saps cap a on tirar; si et dediques molt als altres i no trobes espais personals…si vols saber més de tu…aquesta és una bona oportunitat per descobrir-te i empoderar-te.

Data: Dissabte 25 de març de 2017, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte especial: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 16 de març).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

L’anciana

L’arquetip de l’anciana ens facilita viatjar cap el nostre interior, retirar-nos, estar en contacte amb nosaltres mateixes, sostenir el silenci, submergir-nos en la quietud i el descans. També ens permet establir un vincle amb el nostre llinatge femení, connectar amb les ancestres, per accedir a la seva saviesa.

Si et costa trobar espais per la introspecció, per estar en intimitat amb tu mateixa, sentir la calma i la tranquil·litat, el ritme lent, l’arrelament, per reflexionar cap a on vols anar, per veure quines són les teves necessitats, en aquest taller trobaràs les eines de com fer-ho, des de la presència, el centrament i l’acompanyament del cercle de dones.

Data: Diumenge 23 d’abril de 2017, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte especial: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 13 d’abril).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

La dona complerta. Taller d’integració dels arquetips femenins. 

Conèixer amb profunditat quines són les qualitats i potencialitats de cada arquetip femení ens serveix de guia per a aprendre a funcionar de manera cíclica, en sintonia amb l’essència femenina.

Aquest viatge integrador pels diferents arquetips femenins ens permetrà activar-los de manera conscient quan es necessiti, ens farà dirigir la mirada cap aquells aspectes de la vida personal de cadascuna que necessiten especial atenció i ens durà a explorar quins canvis volem introduir per sentir-nos realitzades.

Data: Dissabte 20 de maig de 2017, 10.30 a 20 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 80.’€ (Descompte especial: 72.’€ si el pagament es realitza abans del 11 de maig).

Inscripció i pagament: Cal confirmar l’assistència previ pagament del cost del taller amb una antelació mínima de 72 hores. En cas que es comuniqui la no participació, amb menys de 24 hores, no es tindrà dret a la devolució de l’import pagat.

Per realitzar aquest taller cal haver fet els 4 tallers monogràfics dels arquetips o el taller introductori dels arquetips femenins. 

L’expressió femenina

Expressar les nostres emocions ens ajuda a sentir i a viure la vida plenament. De vegades, tenim bloqueigs alhora d’expressar, i deixem de banda les nostres necessitats, el que dificulta les nostres relacions i ens fa estar a disgust amb nosaltres mateixes.

En aquest encontre aprofundirem en com expressem les nostres emocions, com ens relacionem amb els altres, com podem satisfer les nostres necessitats i demanar el que desitgem. Descobrirem eines per escoltar-nos i per escoltar als altres i per millorar la nostra comunicació. Dirigirem la mirada al cor, ens obrirem a les emocions, a les sensacions i als desitjos profunds, a la intuïció, a la saviesa interior, per poder prendre consciència de les nostres necessitats, el que ens ajudarà a obrir-nos als altres.

Data: Dissabte 16 de gener de 2016, de 10 a 14, de 16 a 20h.

Cost: 80€ (10% de descompte si pagues abans 2/1/2016)

Lloc: Espai Joanic. Gràcia. Barcelona.

Nota

Cal inscripció i pagament previ per reservar la plaça.
En cada taller està previst un descans per dinar.
Els horaris poden experimentar petites modificacions segons la dinàmica del grup i les condicions de l’entorn.