Pintura de Tanya Torres

Llegat femeni Essencia

El Llegat Femení

Els patrons transmesos per la mare i el pare condicionen la nostra vivència de la feminitat.

Observar les creences, pensaments, comportaments, actituds i sentiments que ens han llegat els nostres pares és el primer pas per prendre consciència i decidir quins volem canviar i quins conservar.

L’obertura de la consciència ens permet assolir el repte de la dona actual: El creixement i la transformació personal per descobrir qui en realitat som.

Propòsit dels tallers

  • Reconèixer com em condiciona la relació amb la meva mare i amb el meu pare en els diferents aspectes de la meva vida.
  • Explorar quins missatges, creences, mandats i patrons de comportament he rebut de la meva mare i del meu pare, com juguen, com em condicionen i estan presents en la meva vida actual.
  • Distingir entre la història personal de la meva mare i del meu pare i la meva pròpia història.
  • Descobrir qui sóc, quina és la meva essència genuïna, quina és la meva autèntica personalitat.
  • Identificar, reconèixer i equilibrar l’aspecte femení i l’aspecte masculí a nivell intern.
  • Connectar amb l’esperit femení i l’esperit masculí en contacte amb la natura.

Tallers

La relació mare-filla: La nena i la mare

La nostra mare ens acompanya a qualsevol part, ens acompanya en el més profund del nostre ésser, afecte a les experiències que tenim sobre el món i sobre nosaltres mateixes.

En aquest taller explorarem quins missatges, creences, mandats i patrons de comportament hem rebut de la nostra mare i com juguen, com ens condicionen i estan presents en la nostra vida actual. Prendrem consciència de com ens afecten i quins convé modificar perquè no encaixen en la nostra vida actual.

Data: Dissabte 4 de maig, 10.30 a 20 hores, i diumenge 5 de maig de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 23 d’abril). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació pare-filla: La nena i el pare

El pare és la primera experiència que una dona té amb el món masculí, ell aporta un model important de com la filla es relacionarà amb els homes i amb el seu propi aspecte masculí interior.

En aquest taller explorarem quins missatges, creences, mandats i patrons de comportament hem rebut del nostre pare i com juguen, com ens condicionen i estan presents en la nostra vida actual. Prendrem consciència de com ens afecten i quins convé modificar perquè no encaixen en la nostra vida actual.

Data: Dissabte 1 de juny, 10.30 a 20 hores, i diumenge 2 de juny de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 21 de maig). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació mare-filla: La dona adulta i la mare

La influència de la mare va més enllà de si la filla s’ha independitzat i no viu amb la mare, si la mare ja és gran i potser té dependència de la filla, si hi ha una distància considerable entre on viu una i l’altra, si la mare està viva o no, perquè es poden estar perpetuant rols dins l’àmbit familiar que no pertoquen ja.

En aquest taller indagarem com vivim, com a dones adultes, la relació amb la nostra mare, quina ferida està present en la relació; en quines situacions o circumstàncies ens sentim encara com a nenes petites; quins obstacles ens impedeixen mantenir una relació d’adulta a adulta i com poder independitzar-se una de l’altra i tallar el cordó umbilical.

Data: Dissabte 5 d’octubre, 10.30 a 20 hores, i diumenge 6 d’octubre de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 25 de setembre). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació pare-filla: La dona adulta i el pare

Indiscutiblement el pare té una gran influència en la manera com, d’adultes, ens relacionarem amb els homes i amb el món masculí. L’ideal de pare que teníem de petites, el nostre heroi, es trasllada, a mida que creixem i ens fem grans, en l’ideal d’home amb qui volem compartir la vida o fer un tram del camí. Molts cops no ens adonem de com d’arrelada està la seva presència en el nostre inconscient i triem parelles o relacions amb homes que perpetuen les qualitats del nostre pare o, tot el contrari, per rebel·lia o oposició al model patern que hem viscut. L’interessant de tot plegat és explorar quines qualitats de la personalitat masculina tenen significació per a nosaltres alhora de triar una parella i evitar ficar-s’hi de cap en relacions que no ens aporten allò que realment necessitem.

En aquest taller explorem de ple en les relacions que establim amb els homes a partir de portar l’atenció a quina influència té el nostre pare en la manera de relacionar-nos amb els homes i com ha afectat a la imatge que tenim de nosaltres mateixes com a dones; quins patrons són els dominants a l’establir relacions sentimentals amb els homes; quins són els valors i qualitats més importants en la imatge de “l’home ideal” i si encaixen en els valors i necessitats personals que tenim com a dones adultes.

Data: Dissabte 9 de novembre, 10.30 a 20 hores, i diumenge 10 de novembre de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 30 d’octubre). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació mare-filla: L’acceptació de la relació

La relació amb la mare ens influeix de manera significativa en la imatge que tenim de nosaltres mateixes i amb el rol maternal que exercim amb els fills o amb altres relacions que tenim.

En aquest taller explorarem quins valors ens ha transmès la nostra mare, fent especial atenció a la manera que tenim de relacionar-nos i establir vincles, d’expressar-nos i de nodrir-nos profundament.

A partir de prendre consciència de com el seu llegat està present en el dia a dia podrem valorar si ens condiciona, com es manifesta l’aspecte femení en cadascuna de nosaltres i què és el que necessitem canviar per viure d’una manera autèntica la nostra feminitat.

Data: Dissabte 19 de setembre, 10 a 20 hores, i diumenge 20 de setembre de 2020, 9.30 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). Grup reduït: Màxim 8 participants. Canvi de data!

Cost: 150.’€ (Descompte: 130.’€ si el pagament es realitza abans del 9 de setembre. Últim dia d’inscripció: 16 de setembre ). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació pare-filla: L’acceptació de la relació

La relació amb el pare ens condueix, de manera directa i inequívoca, a mirar-nos com a dones.

En aquest taller indagarem sobre com és la relació actual amb el pare i com està present en la nostra vida, tant si està viu com si no hi és. Descobrirem quins valors i qualitats hem rebut i quins ens han mancat de la figura paterna, així com fins a quin punt ens condiciona el llegat que ens ha transmès.

Aprofundir en els diferents aspectes de la relació amb el pare ens ajuda a connectar i prendre consciència de com està present l’aspecte masculí en cadascuna de nosaltres i, de retruc, a establir relacions saludables amb els homes i una manera confiada d’estar en el món que ens envolta, amb plena capacitat per a assolir els objectius i materialitzar els nostres somnis.

Data: Dissabte 17 d’octubre, 10 a 20 hores, i diumenge 18 d’octubre de 2020, 9.30 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona). Grup reduït: Màxim 8 participants. Canvi de data!

Cost: 150.’€ (Descompte: 130.’€ si el pagament es realitza abans del 7 d’octubre. Últim dia d’inscripció: 14 d’octubre). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

Connexió amb l’esperit femení i l’esperit masculí

La natura mostra un equilibri entre el món femení i el món masculí. Aquest encontre ens donarà l’oportunitat de contemplar com la natura es manifesta amb el seu esperit yin (aigua, terra, lluna, nit) i amb el seu esperit yang (foc, aire, sol, dia), unes forces oposades que es complementen i s’entrellacen.

Les activitats que realitzarem al medi natural, en espais que la Natura es troben en un estat força pur i genuí, ens ajudarà a harmonitzar l’aspecte femení i l’aspecte masculí en cadascuna de nosaltres, per viure amb major plenitud i benestar.

Data: Divendres 13 de novembre, a partir de les  19 hores fins a diumenge 15 de novembre de 2020, 14 hores. Capafonts (Muntanyes de Prades. Tarragona). Allotjament a l’alberg “Somianatura” (consultar el preu de l’allotjament).  Canvi de data!

Cost: 175.’€ (Descompte: 150.’€ si el pagament es realitza abans del 3 de novembre. Últim dia d’inscripció: 8 de novembre).

Nota

Cal inscripció i pagament previ per reservar la plaça.
En cada taller està previst un descans per dinar.
Els horaris poden experimentar petites modificacions segons la dinàmica del grup i les condicions de l’entorn.