Més enllà de la pell

“Bajo la piel se ocultan deseos nunca formulados, aflicciones recónditas, marcas invisibles”. Isabel Allende.

La pell és un dels òrgans importants del cos humà, el més gran, el que ens embolcalla completament i ens protegeix. Sense ella no podrien respirar ni el nostre cos funcionaria adequadament. És un escut que amorteix els cops que pot rebre el cos (contusions, rascades, ferides), actua com una funda de protecció que té la missió de no deixar passar res que pugui resultar nociu (agents patògens com les bactèries i els microbis).

Més enllà d’aquesta important barrera de protecció, té altres qualitats remarcables, és una extensió del cervell, per això la salut de la pell està íntimament lligada a l’estat nerviós, pateix l’estrès i la dificultosa gestió de les emocions. Per aquest motiu tocar i fer massatge sobre la pell té un efecte positiu perquè els músculs es relaxen, s’estimula la micro circulació, es nodreix des de l’interior, el rostre es torna més radiant i el cos més flexible.

Si el massatge és bo per preservar la salut de la pell al facilitar que es mantingui nodrida i hidratada amb els preparats aromàtics que s’utilitzen alhora de fer un tractament d’aquest tipus, la mobilització del teixits també li permet donar a l’organisme un funcionament harmònic, lliure de tensions, contractures i molèsties articulars, musculars o funcionals.

L’estimulació de la pell a través del sentit del tacte dóna pas a una dimensió que va més enllà de la pell, entesa com un òrgan corporal o físic. Les mostres d’afecte (carícies, abraçades, petons…) a nivell més íntim o social, o els massatges terapèutics que pot rebre, condueixen a experimentar sensacions físiques, emocionals, energètiques que ajuden a connectar amb records oblidats, desbloquejar estancaments per manca de fluïdesa de la circulació i de l’energia o per a no haver tractat en el seu moment bloquejos emocionals.

Sigui como sigui, el cos té memòria i enregistra les situacions i les experiències, agradables i desagradables, viscudes. La pell funciona com una barrera de protecció, si bé, no és infranquejable a un nivell més subtil i energètic. Convé tractar-la amb cura, despertar-la, mimar-la per alliberar les possibles cuirasses que ha anat construint, al llarg del temps, per a protegir-se de les agressions externes. Mereix viure sense una càrrega, de vegades, força pesada. Obsequiar-la amb un massatge terapèutic, conscient, amb fragàncies que embolcallen i curen, és una manera saludable d’acaronar-la.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *