La depuració de tardor

S’acosta un període idoni per fer depuració: Les témpores de tardor. Aquests any correspon als dies 23, 25 i 26 de setembre.

Tradicionalment, s’ha aconsellat, en aquest període, que es repeteix quatre cops l’any (al febrer, maig, setembre i desembre), dejunar i fer penitència i ofrenes. Aquests dies els pagesos observaven atentament els fenòmens meteorològics, ja que els permetien predir la tendència del temps dels tres mesos següents. En l’art  de la predicció del temps, el del dia 23 de setembre correspon al mes d’octubre, el del 25 al mes de novembre i el 26 al mes de desembre. Posa atenció i així podràs descobrir quin temps ens durà aquesta tardor.

D’altra banda, si vols experimentar la sensació de deixar anar, netejar-te i sentir lleugeresa, tens la possibilitat de realitzar una depuració ajustada a les teves necessitats. Convé, primer, prendre uns moments per a la reflexió i tenir en compte les circumstàncies concretes de cadascú (tipus d’activitat que es realitza, salut, nivell energètic…) i seguir una sèrie de pautes:

 

  • Planificar bé el període durant el qual es practicarà la depuració. Un parell de setmanes abans d’iniciar la depuració, eliminar la carn (tota mena de carn, embotits) i el consum de tabac, cafè i alcohol.
  • La cura de depuració convé que es faci de manera progressiva, de tal manera que hi haurà un període d’entrada i sortida i la cura pròpiament dita.
  • En el període d’adaptació s’eliminarà el consum de proteïna animal per proteïna vegetal, més endavant es suprimirà la proteïna vegetal i es consumirà només sucs, caldos depuratius i hidrats de carbó (quinoa, arrós, mill; flocs de quinoa o civada) i verdures.
  • El període de cura depurativa es recomanable que com a màxim sigui de 3 dies, a base de consumir fruites i verdures, si bé, les persones amb un sistema immunològic baix, dolor físic o anímic seguiran prenent hidrats de carbó, en concret, arròs.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *