Harmonitzar espais

Sentir-se a gust en aquells espais en els que habitualment ens movem, bé sigui per motius laborals o perquè és el nostre habitat en el que vivim, ens dóna benestar.

Percebre l’harmonia de l’entorn té diferents connotacions: Pot ser que els objectes que l’integren ens facin estar còmodes i confortables o que els colors incideixin positivament en el nostre estat d’ànim o que les fragàncies ens transportin i ens facin viatjar cap a records agradables. Sigui com sigui, cuidar i harmonitzar el nostre entorn vital és fonamental per contribuir a gaudir d’un bon estat de salut. A banda d’optar per un estudi geobiològic que equilibri energèticament l’espai, valori la disposició del mobiliari, els tons dels colors que ens afavoreixen per descansar i relaxar-nos, tenim al nostre abast fer servir fragàncies naturals.

L’ús de l’aromateràpia ens dóna la possibilitat de crear ambients aromàtics personalitzats. És una manera d’ajudar-nos a fer una pausa en el dia a dia, per relaxar-nos de les tensions i preocupacions, per buidar-nos, per connectar amb el cos, per valorar el silenci o l’espai musical, per gaudir, sentir plaer i benestar. Crear aquest tipus d’espais té una incidència directa en el nostre estat emocional i anímic, ja que l’olor de l’oli essencial estimula el bulb olfactiu que forma part del sistema límbic, activa respostes que afavoreixen el benestar, algunes vegades és una resposta emocional, vinculada a un record, o fisiològica, que allibera hormones (endorfines, oxitocina…).

Comparteixo amb tu algunes suggerències per a augmentar el teu benestar:

  • Fer servir un difusor d’ultrasons. Afegir a l’aparell 15 gotes de l’oli essencial triat (o les que indiqui el fabricant del difusor). Encendre’l 30 minuts quan estiguis a casa, mai mentre dorms, a ser possible 3 cops al dia. Pots obtenir un efecte relaxant si afegeixes oli essencial d’espígol, sintonitzar amb l’alegria amb l’essència de llimona, vibrar amb la comunicació amb l’essència de mandarina o millorar, entre d’altres, el teu sistema respiratori amb l’oli essencial de ravintsara.
  • Elaborar núvols aromàtics o vaporitzadors. En un envàs fosc de 100 ml, s’afegeix 3 ml o/e (aprox. 100 gotes) i s’omple d’aigua. Es sacseja abans de fer servir i mai es vaporitza a la cara.

Et convido a crear el teu propi espai de benestar…una manera original d’oferir-te un regal per als teus sentits.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *