Gestionar l’estrès

El dia a dia és tant intens, estem sotmesos a molts estímuls sensorials –auditius i visuals, bàsicament- i a nombroses demandes i requeriments –laborals, familiars, socials- que és difícil mantenir-se en el propi centrament, connectat en l’aquí i ara, entomar l’imprevisibe i la incertesa a la que es tendeix en el moment social actual.

En aquest panorama és fàcil donar entrada a l’estrès, que molts cops, arriba a instal·lar-se.

L’estrès no és dolent en sí mateix, estem equipats fisiològicament per respondre adequadament a qualsevol tipus de situació estressant. Es torna negatiu quan no ho gestionem bé, des d’un punt de vista psicològic o emocional, o esdevé crònic o sostingut. L’estrès és nociu quan perdem la qualitat de vida. Si malgrat la situació estressant sentim que som capaços d’afrontar-la i trobar una solució, no patirem els efectes negatius de la resposta de l’estrès, que no durarà en el temps.

Una bona gestió de l’estrès evita que perjudiqui a la salut.

L’aromateràpia és una bona eina per abordar l’estrès ja que l’aplicació d’olis essencials, bé sigui per via olfactiva o per via tòpica, permet un tractament holístic. És a dir, té efectes a nivell físic (millorant tensions musculars, estimulant el sistema immunològic), a nivell mental (trenca la roda de pensaments negatius o obsessius, l’excessiva activitat intel·lectual), a nivell emocional (millora significativament l’estat d’ànim) i a nivell espiritual (potencia la confiança, l’harmonia, l’acceptació).

L’aromateràpia es pot fer servir de diferents manera. Comparteixo amb vosaltres diferents suggerències de benestar:

  • Difusió atmosfèrica: 15 gotes d’olis essencials, 3 cops al dia, durant mitja hora. Es pot fer servir olis amb propietats relaxants (lavanda, menta bergamota, encens), o bé, olis amb propietats euforitzants (llimona, mandarina, bergamota).
  • Aplicació de 4 gotes d’oli essencial de marduix, al llarg de la columna, de dalt a baix.
  • Fer servir un rol.lon de 10 ml. amb la següent sinergia: 1 ml o/e ylang ylang, 1 ml o/e pal de rosa, 2 ml o/e mandarina i la resta d’oli vegetal de jojoba). Aplicar als canells, plexe solar i plexe cardíac, 3 cops al dia.
  • Rebre un massatge relaxant amb un preparat aromàtic específic.
  • Submergir-se en un bany aromàtic: Afegir 20 gotes d’oli essencial de lavanda, prèviament diluït en un grapat de sal i oli vegetal. Remenar i afegir a l’aigua de la banyera, a un temperatura de 37ºC.
  • A l’anar a dormir, 2 gotes d’oli essencial de lavanda en un mocador per inspirar, o bé, col·locar-les directament al coixí.

Si tens curiositat per saber més sobre el món dels olis essencials aquesta primavera tindràs l’oportunitat d’assistir al Taller de Farmaciola aromàtica bàsica. Consulta el calendari de la web o segueix-nos a facebook.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *