El viatge de la menopausa

“De crisàlide a papallona. El camí de la transformació”

La menopausa és una etapa natural en la vida de tota dona. Té una durada que pot oscil·lar entre els 2 i 8 anys, aproximadament, des de que apareixen els primers signes –perimenopausa– fins a que ha transcorregut un any des de la darrera menstruació –menopausa-.

Durant aquest ampli període es manifesten canvis importants en el sistema hormonal i una reorganització del cervell, el que es tradueix en símptomes variats: Alteracions en el cicle menstrual, fogots i suors nocturns, insomni, irritabilitat i canvis d’humor sobtats, sensació de buidor o desorientació, disminució de la libido, inflor i augment de pes, sequedat en la pell i les mucoses, manca de concentració i disminució de la memòria, entre d’altres.

Davant de la situació de desconcert i incomoditat que poden donar aquests símptomes, hi ha la possibilitat de tractar-los d’una manera natural, que resulta sana i saludable.

Aquest abordatge és holístic, condueix a comprendre d’una manera global què significa la menopausa a nivell emocional, quin sentit tenen els daltabaixos d’humor, les manifestacions d’irritabilitat, ràbia, enuig, les sensacions de “niu buit”, de no trobar sentit a la vida. Ajuda a prendre consciència de com canviar patrons antics que ja no serveixen en l’àmbit personal, de parella, familiar, d’amistats o de feina. Obre la porta a una nova manera de cuidar-se a base d’una alimentació ajustada a les noves necessitats, a l’ús de plantes i d’altres preparats naturals per revitalitzar i re mineralitzar l’organisme femení.

El camí de la transformació que s’inicia en aquest període és un viatge autèntic, d’autoconeixement, aprenentatge i comprensió profunda. Així s’ha viscut des de temps remots dins de les comunitats i cultures antigues que han preparat a la dona per a transitar per aquesta etapa, empoderant-la per accedir a la saviesa intuïtiva.

Per aquesta temporada, d’octubre a juny, us proposo compartir juntes la saviesa de la menopausa a través dels tallers de feminitat. En un ambient íntim, d’introspecció, aprofundirem sobre aspectes del món de les emocions, de les relacions amb els altres i amb nosaltres mateixes que es manifesten en aquesta etapa, per arribar a descobrir, al final del viatge, la dona medicina que cadascuna porta dins. Junt amb aquests tallers n’hi ha d’altres de complementaris per saber cuidar-se a base de l’alimentació, la farmaciola natural, la cosmètica natural i les plantes aromàtiques i medicinals específiques per a la dona.

Confio que siguin del vostre interès i que emprenguem juntes el despertar de crisàlide a papallona.

 

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *