El valor dels fito estrògens

A sovint, no li donen al que mengem la importància que realment té, per presses, desconeixement o d’altres motius, l’acte de menjar es converteix en un fet automàtic.

No parem atenció a com ens sentim, al moment vital en el que ens trobem, al que el nostre cos demana i necessita. Avui descobrirem el valor dels fito estrògens, els estrògens naturals que podem trobar a diversos aliments i que ens aportaran salut, a la vegada que ens ajudaran a transitar millor per l’etapa de la menopausa.

Convé tenir present que una dieta saludable equilibra les hormones de manera natural.

I, per tal que les hormones estiguin equilibrades, l’alimentació ha de ser el més natural possible (sense conservants, additius, productes processats, grasses trans…), els productes de qualitat (ecològics, de temporada i de proximitat) i el consum i la cocció dels aliments adients per afavorir la digestibilitat i conservar els nutrients i propietats.

El consum regular de fito estrògens juga un paper important en el control de la menopausa, són grans reguladors hormonals pels seus efectes equilibradors. Els estudis demostren que la combinació d’una dieta rica en fito estrògens amb suplements i exercicis de relaxació milloren les funcions cognitives, impedeixen la pèrdua de memòria i protegeixen contra malalties cardíaques, ajuden a prevenir l’osteoporosi (el consum de soja fa que la pèrdua de calci per l’orina es redueixi un 50%). El consum de fito estrògens ajuda als ossos, formant os nou i evitant que es destrueixi masses cèl·lules òssies velles i prevenint l’excessiva l’excreció urinària del calci, controla el creixement dels fibromes, rebaixa el risc de desenvolupar càncer de mama, disminueix el colesterol LDL i els triglicèrids.

Les avantatges són nombroses, així que la recomanació d’aquest mes és ingerir més fito estrògens!

Aquests estrògens naturals els podem trobar en diversos productes, entre ells destaquen la llet de soja, mongeta de soja, tofu, mongetes i llenties, cigrons, alfals, salsa de soja, miso, llavors de lli, sèsam, llavors de carbassa, llavors de gira-sol, ametlles.

Recordeu, és molt important, consumir productes de qualitat, sense additius, pesticides i conservants artificials, de cultiu ecològic, només així garantim que tinguin nutrients saludables pel nostre organisme. Aquesta és la diferència entre nodrir-nos i alimentar-nos.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *