El temps és una elecció personal

Hi ha dos conceptes sobre el temps: El lineal i el que no ho és. De fet, el temps és elàstic, el que succeeix és que a nosaltres, impulsats per l’afany de controlar-lo, de sentir-nos amos del temps, ens agrada encaixar-lo dins d’una agenda. I un cop aquí neix la sensació de “no disposar de temps”, “no tinc temps per…”, “estic tant ocupat/da…”.

Hi ha una altra dimensió del temps, la que podríem dir natural, cíclica. La natura ens la mostra (dia/nit; cicle lunar; solsticis/equinoccis, fins i tot, estacions), si bé aquí el transcurs dels moments, de les seqüències és flexible, forma part d’un moviment ondulant, al que fàcilment s’hi accedeix, si es disposa de la capacitat de fluir.

En què invertim el nostre temps és vital. Els petits moments tenen gran poder, fixem-nos, posem atenció i consciència, en omplir-nos d’allò que per a nosaltres és prioritari. Es tracta de mirar la globalitat del nostre temps, en què l’ocupem cada dia i triar, el que per a nosaltres és bo, satisfactori, especial, nutritiu.

Disposem de temps…només cal decidir què volem fer, què ens importa i construir la nostra vida a partir del que és prioritari per a cadascú.

El temps és una elecció personal…

Així que us faig arribar una proposta pels rituals de la Nit de Sant Joan.

Dedicar uns moments a reflexionar, “Quines són les prioritats per a mi?” A nivell personal, a nivell de relacions (parella, família, amics, coneguts…), a nivell professional.

A partir d’aquí, què vull cremar en el foc per deixar anar, per desprendre’m o per a que es transformi, ja que és un obstacle per a mi.

I un cop identificat aquest obstacle, quines són les meves prioritats, quins propòsits tinc en aquests aspectes de la meva vida (personal, relacional, professional) i vull sembrar a la terra la llavor, per a que a partir d’ara doni els seus fruits.

Recordar-vos que ens trobem sota la influencia del Solstici d’Estiu, un moment ben especial, perquè rebem el màxim de llum i, per tant, acumulem el màxim d’energia.

En la Nit Màgica de Sant Joan, si ens obrim a rebre la influència dels elements, afavorim la renovació interior.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *