El poder del cercle de dones

Durant mil d’anys, en pobles i tribus de tot el món, les dones s’han reunit en cercles per compartir, ensenyar i aprendre.

El pols d’aquestes dones batega en el nostre interior. La seva memòria està desperta i la seva saviesa flueix en els cercles, a través del temps, xiuxiuejant una cançó de connexió femenina i bellesa.

Només necessitem aturar-nos una estona, deixar per un moment el tràfec del dia a dia i permetre’ns participar en aquests cercles de dones, per obrir el nostre cor i escoltar la crida del poder femení.

Recuperar aquests encontres en cercle desperta la memòria ancestral quan les dones es reunien per curar-se i aprendre. En el moment en que començaven a menstruar, marxaven de casa, deixaven les famílies per entrar dins l’espai sagrat i introspecció del refugi menstrual. Aquest “refugi lunar” era respectat per la comunitat, perquè els somnis i les visions d’aquestes dones quan menstruaven aportaven informació vital per a la supervivència sobre el coneixement de les plantes i la sanació guiant així a la comunitat de la que formaven part. En aquest lloc sagrat, allunyades de la vida quotidiana, la saviesa de les dones passava d’unes a les altres i es compartien noves reflexions i visions en benefici de la comunitat.

La llavor de les nostres ancestres segueix viva en nosaltres.

En els encontres periòdics dels tallers de feminitat tenim l’oportunitat d’asseure’ns en cercle, en una disposició participativa i cooperativa, totes a un mateix nivell, tenim l’ocasió d’escoltar a les altres i escoltar-nos, de donar pas a l’expressió del cor, les emocions, el cos, d’eixamplar la perspectiva i la visió a partir de les reflexions, de sentir el suport del grup, el sosté de l’energia femenina, de poder comunicar-nos lliurement, sense embuts, amb respecte, de mostrar-nos fortes i vulnerables alhora, de compartir silencis i vivències, d’ajudar-nos, de ser, senzillament, nosaltres, de mostrar la nostra autenticitat, formada de llum, espurnes i ombres.

Un espai per créixer, per re connectar amb les arrels, per conèixer la nostra Essència Femenina, per valorar-nos com a dones en totes les nostres facetes, per sentir el poder femení, per saber-nos lliures, per assumir el compromís de responsabilitzar-nos de la nostra vida, per ser autènticament nosaltres.

Des del nostre cercle de dones ens connectem amb l’energia femenina d’altres cercles d’arreu del món, per dansar juntes en espiral.

Desitjo que t’obris a l’oportunitat que se’t presenta d’experimentar el poder del cercle de dones.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *