El poder curatiu del fang

El fang, les argiles, els llims, són substàncies naturals que des de ben antic s’ha fet servir per les seves propietats terapèutiques.

Els banys de fang que oferim al nostre Espai de Benestar combinen a la perfecció la vessant lúdica i terapèutica.

Lúdica perquè, d’una manera divertida i distesa, facilita redescobrir la textura untuosa del fang que de ben petits, en un moment o altre, vam experimentar i el món de possibilitats creatives que això ens oferia com a nens/es encuriosits per fer castells de sorra, pastetes o qualsevol altre construcció que les nostres mans pogués modelar.

Terapèutica perquè el fang té nombroses propietats, entre elles destaca la capacitat d’absorbir el calor intern i, per tant, actua com a gran anti-inflamatori, alleugereix el dolor articular i muscular, a la vegada que re-mineralitza i regenera els teixits danyats, afavorint la cicatrització. Així mateix, és molt efectiu davant les picades d’insectes (mosquits, vespes, mosca negra…) produint un efecte calmant remarcable que s’agraeix d’immediat al sentir la frescor a la pell inflamada. D’altra banda, ajuda a eliminar toxines de l’organisme, absorbeix impureses i és un bon depuratiu. També és molt remarcable la seva acció sedant, ja que facilita que el cos s’afluixi, tant de tensions físiques com emocionals o mentals, el que permet viure una experiència de benestar.

Submergir el cos en fang és una vivència sensitiva que val la pena experimentar, no només per la sensació untuosa d’aquest element natural que és summament agradable a l’entrar en contacte amb la pell sinó, molt especialment, per l’efecte holístic de benestar que aporta a l’organisme, deixant-lo suau, flonjo, relaxat i amb els sentits ben desperts i estimulats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *