El perfum de les plantes medicinals

Les plantes aromàtiques i medicinals, o oloroses, com alguns els hi agrada anomenar, són un obsequi generós de la natura.

Sense cap mena de pretensió deixen anar perfums. La intensitat, la persistència, la qualitat dels aromes pot dependre de molts factors. Els nutrients, la composició de la terra. Les fases de la lluna. Més o menys pluja, dies assolellats o no tant. Les ràfegues de vent i la direcció que prenen, dinamitzen l’espai i el converteixen en un exquisit jardí aromàtic.

La paleta d’aromes està impregnada de matisos olfactius. És una seductora invitació a afinar bé el nas.

La fragància que arriba de les plantes aromàtiques i medicinals està proveïda de l’habilitat de desempolsar les memòries olfactives que es troben ben emmagatzemades en el nostre interior. Poden ser vivències que, a simple vista, resulten insignificants, fins i tot, d’allò més quotidià. Són aquestes, precisament, les que tenen un calatge més profund, perquè ens condueixen a recuperar fragments d’imatges i retalls d’experiències de benestar. El sentit de l’olfacte ajuda a reconstruir el calidoscopi de les percepcions sensitives i en crea de noves. Al tocar les plantes aromàtiques ens obrim a noves sensacions, els seus perfums provoquen impressions desconegudes.

Els tallers que hem programat aquesta primavera faran descobrir les propietats medicinals de les plantes del nostre jardí mediterrani, a partir de l’estampació que l’aroma desperta en cadascú de nosaltres. El perfum que desprèn cada planta pot arribar a canviar l’estat d’ànim, produir un efecte energètic específic o conduir a un record arrelat ben a dins. El que realment és extraordinari és prendre consciència de la vinculació afectiva genuïna que podem tenir amb cada planta.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *