Cercant el centrament

noti

En aquesta etapa de transició, en que els dies s’escurcen lentament i comença a refrescar, l’energia de la natura es replega, poc a poc, si bé encara no es manifesta plenament la tardor. Ens trobem en un moment d’adaptació suau, vers els canvis que naturalment arribaran.

En aquests períodes de canvi d’estació és aconsellable tornar al centre, i això ho facilita estar en contacte amb la natura i connectar-se amb la terra que ens dona aliment, suport, estabilitat, confiança, seguretat i, cuidar, un dels sistemes de l’organisme que més es veuen afectats en èpoques de traspàs, el sistema digestiu.

Petits canvis en els nostres hàbits quotidians ens poden ser de gran ajut. Comparteixo amb tu algunes suggerències pel benestar:

  • Fes una dieta a base d’aliments neutres i temperats, molt especialment els cereals com el mill, l’arròs, la quinoa; llegums com els cigrons; vegetals, en especial els de tonalitats grogues i taronges, com les carabasses, moniatos, pastanagues; fruites de temporada com les pomes, magranes, codonys. Aquests productes estimularan el teu sistema immunitari, et donaran l’energia i el centrament que necessites (facilitat per acceptar noves idees, punts de vista, canvis de la vida, capacitat per elaborar pensaments, idees i opinions).
  • Introdueix als teus àpats el sabor dolç natural que et dona els propis aliments de la temporada, que et relaxaran, milloraran el teu estat d’ànim, t’aportaran una actitud positiva i reforçaran la memòria. Aquest sabor harmonitza la resta de sabors i representa el centre de la dieta.
  • Redueix el consum d’amanides i fruites crues i els productes congelats perquè disminueixen la força de la digestió. Opta per coccions lleugeres com el vapor, el saltejat curt, el bullit, que promouen l’escalfor suau en el cos.
  • Aprèn com funciona el teu sistema digestiu, escolta quines necessitats convé satisfer, com tractar les alteracions que presenta, participant en el Taller d’ajudes digestives que tenim programat.

Sintonitza’t amb aquest temps d’intensa metamorfosi de la natura, acompanya’t d’una alimentació saludable i natural que et facilitarà l’adaptació als canvis.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *