Aromes que curen

“ Dels cinc sentits, l’olfacte és el que ens deixa la millor impressió de l’eternitat”. Salvador Dalí.

El sentit de l’olfacte és el el més agut dels sentits perquè pot estimular fins a 10.000 olors. El nas simbolitza la clarividència i la perspicàcia intuïtiva en totes les tradicions. Realment el poder perceptiu d’aquest sentit és fascinant, ens permet viatjar al món dels records a partir de l’estimulació de la memòria, ens desperta al món de les sensacions, ens fa estar presents aquí i ara a través de l’experiència que estem copsant en el moment, ens obre el cor, ens expandeix l’ànima.

L’olfacte és l’únic sentit que connecta directament el cervell amb el món exterior. Els centres cerebrals conscients no filtren ni censuren olors. Els olors arriben directament al sistema límbic que controla moltes funcions corporals com la regulació tèrmica; gestiona comportaments bàsics com els alimentaris -la gana, la sed-, sexuals, defensius que permeten la supervivència de l’espècie; agrupa les emocions i els records. Amb l’olfacte es pot estimular el plaer sensorial, de fet, és el medi que l’evolució ha trobat per orientar a les persones cap a fonts de benestar.

És a aquest nivell que resulta molt interessant fer ús dels aromes amb finalitats terapèutiques. Com el nas i l’olfacte ens permeten accedir a l’inconscient podem modificar estats anímics, malestars emocionals i afeccions vinculades al sistema nerviós, entès en un sentit ampli. En això es basa l’olfactoteràpia, fer ús dels aromes per curar.

La manera d’aconseguir-ho és utilitzant els olis essencials obtinguts de plantes i arbres aromàtics i medicinals per aplicar-los de diferents maneres. Es poden fer servir des d’una inhalació directa de l’envàs, una difusió ambiental mitjançant un difusor atmosfèric, l’aplicació en diferents punts energètics del cos, p.ex., és força habitual fer-ho a la planta dels peus o als canells. L’ús dels olis essencials amb propietats terapèutiques abraça des de l’elaboració de preparats cosmètics corporals i facials, que contenen principis actius interessants per cuidar la pell, fins a “protocols aromàtics” per tractar diversos símptomes i malalties que pateix l’organisme.

Disposem d’un ampli món sensitiu que espera ser descobert.

Si és del teu interès endinsar-te en els “aromes que curen” consulta els tallers que organitzem o el nostre servei de consultoria.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *