Pintura de Tanya Torres

Llegat femeni Essencia

El Llegat Femení

Els patrons transmesos per la mare i el pare condicionen la nostra vivència de la feminitat.
Observar les creences, pensaments, comportaments, actituds i sentiments que ens han llegat els nostres pares és el primer pas per prendre consciència i decidir quins volem canviar i quins conservar.

L’apertura de la consciència ens permet assolir el repte de la dona actual: El creixement i la transformació personal per descobrir qui en realitat som.

Propòsit dels tallers

  • Reconèixer com em condiciona la relació amb la meva mare i amb el meu pare en els diferents aspectes de la meva vida.
  • Explorar quins missatges, creences, mandats i patrons de comportament he rebut de la meva mare i del meu pare, com juguen, com em condicionen i estan presents en la meva vida actual.
  • Distingir entre la història personal de la meva mare i del meu pare i la meva pròpia història.
  • Descobrir qui sóc, quina és la meva essència genuïna, quina és la meva autèntica personalitat.
  • Identificar, reconèixer i equilibrar l’aspecte femení i l’aspecte masculí a nivell intern.
  • Connectar amb l’esperit femení i l’esperit masculí en contacte amb la natura.

Tallers

La relació mare-filla: La nena i la mare

La nostra mare ens acompanya a qualsevol part, ens acompanya en el més profund del nostre ésser, afecte a les experiències que tenim sobre el món i sobre nosaltres mateixes.

En aquest taller explorarem quins missatges, creences, mandats i patrons de comportament hem rebut de la nostra mare i com juguen, com ens condicionen i estan presents en la nostra vida actual. Prendrem consciència de com ens afecten i quins convé modificar perquè no encaixen en la nostra vida actual.

Data: Dissabte 4 de maig, 10.30 a 20 hores, i diumenge 5 de maig de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 23 d’abril). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació pare-filla: La nena i el pare

El pare és la primera experiència que una dona té amb el món masculí, ell aporta un model important de com la filla es relacionarà amb els homes i amb el seu propi aspecte masculí interior.

En aquest taller explorarem quins missatges, creences, mandats i patrons de comportament hem rebut del nostre pare i com juguen, com ens condicionen i estan presents en la nostra vida actual. Prendrem consciència de com ens afecten i quins convé modificar perquè no encaixen en la nostra vida actual.

Data: Dissabte 1 de juny, 10.30 a 20 hores, i diumenge 2 de juny de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 21 de maig). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació mare-filla: La dona adulta i la mare

La influència de la mare va més enllà de si la filla s’ha independitzat i no viu amb la mare, si la mare ja és gran i potser té dependència de la filla, si hi ha una distància considerable entre on viu una i l’altra, si la mare està viva o no, perquè es poden estar perpetuant rols dins l’àmbit familiar que no pertoquen ja.

En aquest taller indagarem com vivim, com a dones adultes, la relació amb la nostra mare, quina ferida està present en la relació; en quines situacions o circumstàncies ens sentim encara com a nenes petites; quins obstacles ens impedeixen mantenir una relació d’adulta a adulta i com poder independitzar-se una de l’altra i tallar el cordó umbilical.

Data: Dissabte 5 d’octubre, 10.30 a 20 hores, i diumenge 6 d’octubre de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 25 de setembre). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

La relació pare-filla: La dona adulta i el pare

Indiscutiblement el pare té una gran influència en la manera com, d’adultes, ens relacionarem amb els homes i amb el món masculí. L’ideal de pare que teníem de petites, el nostre heroi, es trasllada, a mida que creixem i ens fem grans, en l’ideal d’home amb qui volem compartir la vida o fer un tram del camí. Molts cops no ens adonem de com d’arrelada està la seva presència en el nostre inconscient i triem parelles o relacions amb homes que perpetuen les qualitats del nostre pare o, tot el contrari, per rebel·lia o oposició al model patern que hem viscut. L’interessant de tot plegat és explorar quines qualitats de la personalitat masculina tenen significació per a nosaltres alhora de triar una parella i evitar ficar-s’hi de cap en relacions que no ens aporten allò que realment necessitem.

En aquest taller explorem de ple en les relacions que establim amb els homes a partir de portar l’atenció a quina influència té el nostre pare en la manera de relacionar-nos amb els homes i com ha afectat a la imatge que tenim de nosaltres mateixes com a dones; quins patrons són els dominants a l’establir relacions sentimentals amb els homes; quins són els valors i qualitats més importants en la imatge de “l’home ideal” i si encaixen en els valors i necessitats personals que tenim com a dones adultes.

Data: Dissabte 9 de novembre, 10.30 a 20 hores, i diumenge 10 de novembre de 2019, 10 a 14 hores. Essència. L’Hort de la Sínia. Tamarit (Tarragona).

Cost: 135.’€ (Descompte: 120.’€ si el pagament es realitza abans del 30 d’octubre). Consultar la disponibilitat i el cost addicional que té allotjar-se a “l’Hort de la Sínia”.

Nota

Cal inscripció i pagament previ per reservar la plaça.
En cada taller està previst un descans per dinar.
Els horaris poden experimentar petites modificacions segons la dinàmica del grup i les condicions de l’entorn.