Emocionalment hàbils

La nostra capacitat d’atenció ha disminuït considerablement en els darrers anys. Això fa que siguem menys productius o que puguem oferir un treball de qualitat. Cada cop, la nostra capacitat interna de concentrar-nos és menor.

Els lladres de la nostra capacitat d’atenció són diversos, si bé, un dels que tenen més protagonisme són les emocions. No saber com gestionar-les ens distreu.

La informació que rebem cada dia és espectacular, bé sigui per correu electrònic, Whats App, mitjans de comunicació o una multitud d’estímuls visuals. La llista de tasques a realitzar, més llarga del que realment podem assumir, a sovint és converteix en inabastable, i també és un factor important a tenir en compte. Si això li afegim els compromisos que hem d’atendre, no queda una altra opció que preguntar-se què és realment important per a nosaltres, aprendre a dir no i saber gestionar la culpa, entre d’altres emocions.

Per no convertir-nos en esclaus de les circumstàncies i del ritme vertiginós que ens toca viure, la gestió òptima de les emocions és una de les claus. L’estat emocional que vivim en cada moment afecta a la nostra productivitat en el treball, a la conciliació entre vida personal i professional, al nostre cercle de relacions i a la satisfacció personal sobre la nostra vida.

La qüestió és com esdevenir en persones emocionalment hàbils?

El primer pas és deixar d’amagar les emocions que ens resulten incòmodes o desagradables (ràbia, por, enveja, culpa, vergonya…) i prendre consciència que cada emoció té una funció. Quan una emoció es repeteix constantment associada a una situació, cal revisar la creença. I aquí s’arriba després d’emprendre un viatge interior, una pressa de consciència de les creences limitadores, el que facilitarà un creixement personal. El segon pas és acollir l’emoció, acceptar-la, i això s’aconsegueix a partir de sentir-la en el cos, perquè l’acceptació de l’emoció es dona a dos nivells, el físic i el mental. I un cop sentida i integrada plenament l’emoció, estem en disposició d’expressar el que pensem, volem o sentim. Aquesta és una habilitat a la que tots tenim accés, encara que de vegades requereix aprendre a ser assertiu, a ser honest amb els altres sense produir-lis dany, dolor o generar malentesos. Si estem connectats a les nostres emocions, sabem identificar-les, ens obrim als altres i expressem, sense ferir-los, els nostres sentiments s’aconsegueix unes relacions més empàtiques, de major qualitat i satisfacció personal.

Tenir habilitats socials passa per la comunicació emocional. I no ho oblidem, això marca una diferència substancial en la manera de relacionar-nos amb els que ens envolten.

Les emocions ens conviden a un valuós aprenentatge. Aprofiteu-ho!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *