Aromateràpia i gestió de les emocions

Aprendre a gestionar les emocions és alliberador. Ens dóna l’oportunitat de travessar una situació que ens resulta incòmoda, fins i tot, dolorosa. El que realment ens ajuda és descobrir quins recursos tenim al nostre abast per tenir un bon maneig de l’emoció. D’aquesta manera evitem instal·lar-nos en l’emoció, sigui a nivell mental, a mode de pensaments recurrents o preocupacions, o bé, a nivell físic, experimentant en el cos diverses tensions, molèsties o malestars.

La solució no passa per intentar esquivar les emocions o ignorar-les, més aviat tot el contrari, cal estar amb elles, sentir-les, escoltar-les, viure-les i, sobretot, estar atents a l’aprenentatge que se’n pot treure.

L’aromateràpia ajuda a transitar per les emocions i ho fa de diferents maneres: A través d’un massatge sensitiu es pot aconseguir un desbloqueig conscient i una harmonització de les emocions. També resulta efectiva la inhalació de sinergies aromàtiques específiques, sigui mitjançant un difusor atmosfèric o per l’aplicació localitzada en determinats punts energètics, acompanyada d’inhalacions, el que s’anomena olfactoteràpia.

D’aquesta manera l’aromateràpia actua con un facilitador, en el sentit que, mitjançant la inhalació, l’aroma va directe al sistema límbic, el comandament de control de les emocions. Ara bé, encara que funciona com un coadjuvant, que dóna lloc a la connexió, cal posar-hi de la nostra part, prendre consciència i dirigir la intenció i l’atenció a explorar les emocions. Sense aquest recorregut personal d’introspecció, amb espais de silenci i reflexió, la transformació no es donarà.

Si opteu per fer servir l’aromateràpia convé recordar que la sinergia aromàtica que s’elabori ha de resultar agradable i que cadascú de nosaltres tenim una memòria olfactiva que ens condiciona i unes preferències aromàtiques a tenir en compte.

Ara que ens trobem al bell mig de l’hivern, i seguint l’enfocament de la Medicina Tradicional Xinesa que associa a aquesta estació l’emoció de la por, comparteixo amb vosaltres uns olis essencials que són d’utilitat per harmonitzar aquesta emoció. En el moment de crear la vostra sinergia aromàtica podeu fer servir: Alfàbrega, camamilla, gerani, marduix, neroli, llorer, taronja amarga fulla (petitgrain).

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *